diumenge, 2 d’octubre del 2016

Tutories Júnior 16-17


El passat 19 de setembre de 2016 es va iniciar el programa d'acollida de les Tutories Júnior adreçat a l'alumnat que s'ha incorporat nou al centre, que enguany han estat al voltant d'un centenar. En aquest programa, basat en la metodologia de les "Tutories entre iguals", alumnat voluntari de 2n i 3r d'ESO es comprometen a ajudar-los en el seu procés d'adaptació al centre educatiu. Aquest acompanyament es realitza fonamentalment durant el primer trimestre. L'alumnat nou té assignat un "Tutor/a Júnior" el qual li oferirà el suport necessari per a adaptar-se o resoldre possibles dubtes pel que fa a les instal·lacions, als estudis, al professorat o a la seva relació amb altres companys. El centre té habilitada una aula on els alumnes es poden trobar, a l'hora del pati,  amb els seus Tutors Júnior per comunicar-se.

El programa pretén ajudar a establir una relació de confiança entre l'alumnat nou i els seus Tutors que l'han d'ajudar en la seva adaptació i que, a la vegada, serveix al centre per detectar problemes d'adaptació o conflictes amb altres alumnes. Un cop detectades aquestes situacions, el centre pot intervenir més aviat en la resolució d'aquests conflictes, mitjançant el servei de Mediació Escolar o aplicant els protocols de prevenció i intervenció en casos d'assetjament escolar.
Les parelles de les Tutories Júnior que han complert amb el compromís celebren una festa abans de marxar de vacances de Nadal, on s'intercanvien regals fets per ells i porten menjar per compartir. Aquí us deixem un vídeo de la festa del curs passat:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada