dimarts, 26 de setembre del 2017

Tutories Júnior 17-18
Un any més, s’ha iniciat el programa d’acollida de les Tutories Júnior, adreçat a l’alumnat que s’ha incorporat al centre, que enguany ha estat al voltant d’un centenar novament. Aquesta primera presa de contacte va tenir lloc el 15 de setembre, divendres.

En aquest programa, basat en la metodologia de les “Tutories entre iguals“, alumnat voluntari de 2n i 3r d’ESO es compromet a ajudar l’alumnat nou en el seu procés d’adaptació al centre. Aquest acompanyament es realitza fonamentalment durant el primer trimestre. Cada alumne té assignat un/a “Tutor/a Júnior” que els ofereix el suport necessari per habituar-se a l’institut i per resoldre possibles dubtes pel que fa a les instal·lacions, als estudis, al professorat o a la seva relació amb altres companys. Amb aquest propòsit, el centre té habilitada una aula on els alumnes es poden trobar, a l’hora del pati, amb els seus Tutors Júnior per comunicar-se.

El programa pretén ajudar a establir una relació de confiança entre l’alumnat nou i els seus tutors, els quals l’han d’ajudar en la seva adaptació. A la vegada, serveix al centre per detectar problemes d’adaptació o conflictes amb altres alumnes. Un cop detectades aquestes situacions, el centre pot intervenir més aviat en la resolució d’aquests conflictes, mitjançant el servei de Mediació Escolar o aplicant els protocols de prevenció i intervenció en casos d’assetjament escolar.

Les parelles de les Tutories Júnior que compleixin amb el compromís celebraran una festa abans de marxar de vacances de Nadal, on s’intercanviaran regals fets per ells i portaran menjar per compartir. Si realitzen totes les entrevistes, rebran la invitació a la festa!

Bon inici de curs de part de tot l’equip de Mediació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada